Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Diëtist ziet aantal afspraken fors dalen

Mark van Dorresteijn
Ruim 70 procent van de diëtisten hebben in de eerste maanden van dit jaar het aantal afspraken met zo’n 40 procent zien dalen. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) op basis van een enquête onder haar leden.
Diëtist ziet aantal afspraken fors dalen

Veel diëtisten vrezen voor het voortbestaan van hun praktijk; 18 procent vreest op korte termijn te moeten sluiten of ontslagen te worden.

Vergoeding uit basispakket

De vergoeding voor een bezoek aan de diëtist is met ingang van dit jaar uit het basispakket verdwenen. Maandag diende een kort geding van de NVD tegen minister Edith Schippers van Volksgezondheid. De NVD wil dat de maatregel wordt teruggedraaid.

(ANP – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Lees ook:

Diëtisten spannen rechtszaak aan tegen VWS

Aantal dieetconsulten is gehalveerd, diëtistenclub failliet

‘Stel schrappen dieetbegeleiding uit tot 2013’

7 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Hoezo ideaal……elitair bedoel je. Moeten we dus alle, zo moeilijk verworven rechten maar meteen overboord gooien?
  Dat er veranderd moet worden, ook in mentaliteit is waar. Maar niet terug naar af! Of is dat de reden waarom graaiers zich niet schamen maar vast vooruit werken voor zichzelf, als dan alleen de nieuwe rijken nog de zorg kunnen betalen???

 3. Antje, ik durf haast te zeggen dat 80% van de mensen die enkel basisverzekering hebben de verkeerde prioriteiten leggen en het geld anders/verkeerd uitgeven. we moeten af van de gedachte dat men vanaf jongs af aan al denkt dat je voor alles verzekerd bent en dat het niets kost. Gewoon een cultuur verandering dat men het belang van extra verzekeren inziet en misschien eens wel goede prioriteiten stelt. Heeft niets met solidariteit te maken, we betalen nu hun drie abonnementen op tijdschiften die niet worden gelezen, mobiele abonnementen voor de kidners, pakjes sigareten etc etc. Waarom denk je dat gezinnen die het zogenaamt moeilijk hebben hulp krijgen met budgeteren? Lekker solidair zijn we hè

 4. Was het maar zo “ideaal”
  Ik hoop voor u dat het u nooit getroffen zal worden door het noodlot! Ondanks uw gezonde leven.
  Ook u wordt oud, heeft tzt zorg en mogelijk begeleiding van een dietist nodig. Laat de kinderen van vandaag, niet uw mening delen. Ooit van solidariteit gehoord!

 5. er zijn meerdere disciplines al voorafgegaan!Legio!
  Het geld moet zo nodig voor oorlogsvoering gebruikt worden?
  En dan niet vergeten deze grote geldverslindende organisaties, die schijnbaar onmisbaar voor de basiszorg van de burgers zijn?
  Breek mun bek niet open!

 6. Wat een ongehoord succes is deze maatregel toch! En het meest opvallende is dat er wel wordt geklaagd door de zorgaanbieders maar dat geen enkele partij weet duidelijk te maken dat de kwaliteit van zorg achteruit gaat.
  Mensen die de zorg echt nodig hebben moeten even wennen dat ze die zorg nu zelf moeten betalen, en de politiek moet nadenken over de inkomensconsequenties voor de zieke armen, maar ik denk dat de champagneflessen open gaan op VWS.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.