Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Digitale pleister bewaakt patiënten

Mario Gibbels
Britse onderzoekers zijn een proef begonnen met een ‘digitale pleister’ die met behulp van sensoren een patiënt op afstand kan monitoren. Dat meldt Tweakers.net.

De pleister, Sensium geheten, is ontwikkeld door de firma Toumaz Technology en meet onder andere de hartslag, de ademhaling en de lichaamstemperatuur. De pleister moet het gebruik van allerlei monitoring-apparaten overbodig maken zodat een patiënt bijvoorbeeld thuis kan herstellen van een operatie. De sensoren van Sensium zijn in een energiezuinige chip verwerkt. Deze chip kan de vergaarde data via wifi of bluetooth draadloos doorsturen naar computers en mobiele telefoons. Op die manier zou bijvoorbeeld een arts met behulp van zijn mobiele telefoon meerdere patiënten in de gaten kunnen houden. Op dit moment wordt de pleister getest in Londen. In december worden de eerste resultaten verwacht. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.