De gezondheidszorg verbeteren door Artificial Intelligence (AI) technologie te ontwikkelen, implementeren en evalueren. Dat is het doel van de VU Campus Center for AI & Health, dat vrijdag officieel geopend wordt. ‘Het is van belang dat medisch specialisten weten wat de mogelijkheden en de beperkingen van AI zijn’, zegt AI-professor Mark Hoogendoorn, één van de oprichters van het centrum.
Het UMC Utrecht heeft haar zelf ontwikkelde Artificial Intelligence (AI) platform IMAGR verkocht aan het Zweedse IT-bedrijf Sectra. Als partners willen ze het AI-platform wereldwijd uitrollen onder duizenden ziekenhuizen. ‘Iedereen praat over de belofte van AI, maar wij maken hem waar.’
Van mensen met een lichamelijke beperking tot personen met een lichte verstandelijke beperking en mensen met een zeer ernstige meervoudige beperking: ze vallen allemaal onder de gehandicaptenzorg. De sector wordt gefinancierd vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz), de Jeugdwet en de Zorgverzekeringswet (Zvw).