Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie zorgaanbieders stoppen met huishoudelijke hulp

Zes gemeenten stoppen de samenwerking met huishoudelijke zorg van CCC Zorg, Van Gool dienstverlening en Take Good Care. Deze zorgaanbieders hebben in samenspraak met Haarlem, Bennebroek, Bloemendaal, Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Heemstede en Zandvoort meegedeeld de huishoudelijke zorg met ingang van 14 juli 2008 te stoppen.

Zorgaanbieders Amstelring, Viva! en Valent zullen de zorg overnemen. De organisaties stoppen met huishoudelijke hulp wegens financiële problemen. Volgens de financieel directeur van CCC Zorg heeft zijn organisatie afspraken gemaakt met de gemeenten over het stopzetten van huishoudelijke hulp. “Door Cao-verhogingen en de verschuiving bij de herindicatie van duurdere HV2 zorg naar het goedkopere HV1 tarief, kunnen wij niet meer leveren.”

Herindicatie zorg

De continuïteit van zorg voor cliënten komt door het stoppen niet in gevaar volgens directeur Rappard. “De klanten gaan in goed overleg voor het grootste gedeelte naar zorgaanbieder Amstelring. Amstelring neemt ook tussen de tweehonderd en driehonderd medewerkers van ons over.” Er wordt volgens Rappard alles gedaan om ervoor te zorgen dat iedere medewerker bij Amstelring aan de slag blijft. De organisatie blijft zich richten op AWBZ-zorg en verpleging en verzorging. CCC Zorg spant, in navolging van aanbieders in andere regio’s, géén kort geding aan tegen de gemeenten.

Gemeente

De gemeenten zeggen het te betreuren dat de aanbieders zich genoodzaakt zien de zorg stop te zetten. “Het college gaat opnieuw aanbesteden, maar daarover zijn nog geen afspraken gemaakt”, zegt een woordvoerder van de gemeente Haarlem. Volgens Groen zijn alle manieren onderzocht waarop de oude aanbieders konden blijven. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Thuiszorgloon stijgt ondanks getorpedeerde cao

Mogelijk nieuwe aanbesteding thuiszorg in Helmond

Klantenstop bij thuiszorginstellingen in de Achterhoek

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.