Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Driekwart gemeenten aan de slag met eerste duizend dagen van het kind

Samira Ahli
Samira Ahli is adjunct-hoofdredacteur van Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Driekwart van de Nederlandse gemeenten neemt deel aan het programma Kansrijke Start. Dit moet kwetsbare ouders ondersteunen rond de zwangerschap en geboorte, zodat meer kinderen een goede start in het leven kunnen maken. De aandacht voor de eerste duizend dagen van het kind mag ook na afloop van het actieprogramma niet verslappen. Dat stelt het ministerie van VWS in zijn vierde voortgangsrapportage van het programma.
experimenten integrale geboortezorg, nza
Foto: Adobestock-famveldman
Premium

Het kabinet lanceerde het actieprogramma

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Het na de Mammoetwet onbereikbaar worden van de preventiekennis uit het Duitse taalgebied en het verder wegzakken van de preventie en hygiëne kennis, die tot diep in de common sense en breed in het Onderwijs was doorgedrongen, maakt de weg terug bijna onmogelijk. Als de academische Geneeskunde volledig in de Ziekteleer wil excelleren, maar de Gezondheidsleer buiten de boeken houdt, dan heeft geen enkel beleid, en zeker niet een versnipperd vanuit de Gemeenten, echte invloed op het verminderen van de oplopende tsunami’s van in de jeugd beginnende chroniciteit. Het is niet de ( onwetende) overheid, die kleur moet bekennen, maar we zijn het zelf, het geneeskundig apparaat en haar opleidingen, die deze kennis ( en kunde) hebben laten wegzakken. Ons nieuwe gidsland werd de USA…….waar je bij Dr. Spock kunt zien, dat hij de preventie en hygiëne rond lichaamshouding optimaliseren en om het steun -en bewegingsapparaat op een duurzaam functioneren in dei eerste duizend dagen voor te bereiden, niet kende. De overheid kan veel, maar niet de (para-)medici dwingen weer in oude boeken en kennis te duiken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.