Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E-book voor basiskennis gezondheidsapps

Mark van Dorresteijn
Apps spelen een steeds grotere rol in de gezondheidszorg, langdurige zorg en (geestelijke) gezondheidszorg. In het e-book Ontdek snel: Gezondheidsapps – voor phone & tablet krijgen lezers in acht hoofdstukken de basiskennis over apps in de zorg voorgeschoteld.
E-book voor basiskennis gezondheidsapps

Het compacte e-book is bedoeld om binnen 90 minuten uit te lezen. De korte paragrafen volgen elkaar in rap tempo op met hier en daar enkele screenshots van de genoemde apps. Elk hoofdstuk behandelt een apart zorgthema. Zo zijn er hoofdstukken over psychische gezondheid en welbevinden, voedings- en bewegingsapps, hart- en polsapps, apps voor kleine en grote kwalen en domotica-apps. De hoofdstukken gaan in op werking, betrouwbaarheid en waar de apps te vinden zijn. Vervolgens worden een aantal apps onder de loep genomen, waardoor lezers een beeld kunnen krijgen van waar ze op moeten letten bij de beoordeling van apps.

Boek voor beginners

Het boek is met name interessant voor mensen die weinig weten van apps op het gebied van gezondheidsmanagement. In de 81 pagina’s gaat de schrijver de breedte in en behandelt veel verschillende onderwerpen. Door de handige tips en de ‘waar te vinden’-sectie wordt de lezer in rap tempo wegwijs in de wereld van medische apps. De genoemde informatie is vaak ook in de App Store (voor Apple-producten) of Google Play (voor Android-apparaten) te vinden, waardoor het voor ingewijden waarschijnlijk weinig nieuws biedt.

Ulco Schuurmans

Schrijver van het e-book is Ulco Schuurmans. Hij is werkzaam in de gezondheids- en publieksvoorlichting als arts Maatschappij & Gezondheid. Een van zijn taken is de preventieve elektronische gezondheidszorg. Via deze vorm van e-health worden klanten van de GGD via internet, e-mail, expertisesystemen, webcasting en e-book geïnformeerd en geadviseerd over het voorkomen en aanpakken van gezondheidsproblemen. Daarnaast schrijft Schuurmans al meer dan dertig jaar boeken over digitale media.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.