Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste stap richting HIS-KIS-communicatiestandaard

Mario Gibbels
KIS-leveranciers Portavita en VitalHealth Software en HIS-leveranciers PharmaPartners en Promedico ICT hebben als eerste stap binnen het HIS-KIS samenwerkingsverband de ‘single login’-functionaliteit beschikbaar gesteld.
Eerste stap richting HIS-KIS-communicatiestandaard

Met deze ‘single login’ kunnen gebruikers die zowel van een huisartseninformatiesysteem (HIS) als van een ketenzorginformatiesysteem (KIS) gebruikmaken, eenvoudig vanuit het HIS inloggen in het KIS. Vanuit het patiëntendossier in het HIS kan direct worden ingelogd in het KIS, waarna automatisch toegang wordt verkregen tot het juiste behandeldossier binnen het KIS. Hiermee wordt voorkomen dat de huisarts dubbel moet inloggen in twee systemen wanneer hij of zij gebruik wil maken van de aanvullende functionaliteit in het KIS in het kader van ketenzorg.

Eerste stap

De single login-functie is een eerste stap in het project om te komen tot een HIS-KIS-communicatiestandaard, waarbij eenduidige uitwisseling van gegevens tussen een HIS en een KIS mogelijk wordt op basis van een open standaard en eenheid van taal. Dit met als doelstelling om het gebruikersgemak voor zorgverleners te vergroten en de kans op (registratie)fouten te verminderen wanneer er sprake is van ketenzorg met ondersteuning van meerdere informatiesystemen.

Koppeling

Deze nieuwe functionaliteit is in Gezondheidscentrum Dillenburg in Alphen aan de Rijn en in de praktijk van de Nijverdalse huisarts Roelof Welling inmiddels ingezet. Hiermee is het VitalHealth KIS opnieuw uitgebreid met functionaliteit die het gebruiksgemak verhoogd. Eerder was er al een koppeling tussen HIS en KIS op basis van het OZIS-ketenbericht bij meerdere zorggroepen en met meerdere HISsen operationeel.

Bron: VitalHealth

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.