Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘eHealth levert Nederland geld, banen en behoudbare zorg op’

Mario Gibbels
“Nederland heeft de kennis, de kunde én de infrastructuur om voorop te lopen op het gebied van eHealth”, stelt Pim Ketelaar, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor eHealth. Maar het ontbreekt nog aan de ambitie daar iets nuttigs mee te doen.

Het belang van eHealth is volgens Ketelaar tweeledig, zo vertelt hij in het Financieele Dagblad. eHealth is een belangrijke sleutel tot houdbare zorg, daarnaast biedt de snelgroeiende markt voor eHealth-toepassingen grote kansen. “Als het Nederlandse bedrijfsleven zich onderscheidt dan levert dit economische groei en hooggekwalificeerde banen op.”

Actie in de polder

Ketelaar stelt dat er dringend geïnvesteerd moet worden in een eHealth-agenda. “De huidige beleidsregels en de experimentele tarieven lokken geen duurzame investeringen uit, waardoor bewezen eHealth-toepassingen niet opschalen.” Het is volgens Ketelaar dan ook tijd voor ‘actie in de polder’. Hij stelt een aantal maatregelen voor. “Gerichter investeren in eHealth R&D, meer transparante regels, meer draagvlak onder zorgprofessionals en meer structurele, financiële prikkels.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.