Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Erbudak start nieuwe rechtszaak om Slotervaart

Aysel Erbudak begint opnieuw een rechtszaak tegen het Slotervaartziekenhuis en de voormalige eigenaren. De zaak dient op 11 april voor de rechtbank in Amsterdam.
Erbudak start nieuwe rechtszaak om Slotervaart

Dit heeft Erbudak donderdag laten weten.

Aandelen-emissie

Ze eist vernietiging van de aandelenemissie waardoor voormalig eigenaar Delta de meerderheid van de aandelen in handen kreeg en het ziekenhuis kon verkopen aan zorgondernemer Loek Winter. Erbudak stelt dat de aandelenuitgifte onrechtmatig was. Haar aandeel en dat van haar familie verwaterde daardoor tot minder dan 1 procent.

Over de zaak loopt ook nog een procedure bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Die gelastte in oktober een onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij Delta. De Ondernemingskamer stelde destijds dat de gang van zaken op zijn minst vragen oproept. Dat onderzoek is naar verwachting binnenkort klaar. Een woordvoerder van het ziekenhuis zei in een reactie dat de nieuwe procedure “een zaak is tussen aandeelhouders”.

Beslag

Vorig jaar heeft de familie Erbudak beslag laten leggen op de ziekenhuisaandelen om zekerheid te krijgen voor vergoeding van schade die zij zegt te lijden door de verkoop van het ziekenhuis aan de MC Groep van Loek Winter. Op 20 december heeft de voorzieningenrechter het beslag opgeheven, waardoor de koop kon doorgaan.

1 REACTIE

 1. Geachte lezer,
  Wie had dat ooit verwacht dat er nu een ontslaggolf is aangekomen bij het voormalig gemeenteziekenhuis en voormalige stichting Slotervaartziekenhuis.
  Financieel specialisten waren al geruime tijd op de hoogte van de financieel zwakke positie van het Slotervaartziekenhuis.
  Ik verwijs naar de vroegere besprekingen met Cordaan en het VUMC.
  Een ding is zeker het gebouw is te groot en is toe aan een forse renovatie.
  Misschien is een deel van het gebouw geschikt, uiteraard na renovatie, als geriatrisch revalidatiecentrum en geriatrisch woonzorgcentrum.
  Vriendelijke groet

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.