Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Erven Schram eisen verkoop Slotervaartziekenhuis

Ondernemingskamer komt in spoedzitting bijeen inzake verkoop Slotervaartziekenhuis.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Erven Schram eisen verkoop Slotervaartziekenhuis

De Ondernemingskamer in Amsterdam behandelt vandaag het verzoek van Delta Onroerend Goed, anders gezegd: de “erven Schram”, om onmiddellijke voorzieningen te treffen bij Meromi Holding BV en Jeemer BV.

Loek Winter

Volgens Medisch Contact willen de erfgenamen zo snel mogelijk het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis verkopen aan Loek Winter. Winter is op dit moment directeur van DC Klinieken en bestuurder van de MC Groep met ziekenhuislocaties in Lelystad en Emmeloord. Hij was ook in de race voor het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Dat ging uiteindelijk naar Vierstroom.

Gegadigden

Beide holdings staan onder tijdelijk bestuur van Charlotte Insinger. Via deze holdings zijn de

3
49

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

 1. Geachte lezer,
  U weet wat de minister heeft gezegd op Kamervragen?
  Haar antwoord was,samengevat: Het Slotervaartziekenhuis zal getoetst worden op o.a. haar betekenis voor de Acute Zorg en Cruciale Zorg;er zijn voldoende ziekenhuizen die die de Acute Zorg kunnen regelen.
  Ik roep in herinnering de motie,nr.27295/6 van oud-Kamerlid Siem Buijs van 6 november 2001 die door het Parlement en de Regering was aanvaard.
  Ook de huidige regering is hieraan gebonden of er moet een nieuwe motie worden aangenomen.
  Vriendelijke groet.

 2. Lees alle reacties
 3. Ik wens de Ondernemingskamer veel succes en wijsheid toe. het belang van de patient en de medewerkers is hier niet aan de order. Het gaat hier om een voormalig directeur /bestuurder mevrouw Erbudak die heeft jurdische recht op de aandelen en kapitaal van het ziekenhuis.
  met andere woorden horen de erven van de familie schram de aandelen over te dragen zoals in het contract overeen was gekomen.
  de Wijsheid van de Ondernemingskamer zou moeten zijn nietigheid van contract tussen loek winter en het slotervaart.ziekenhuis.
  In de besluitvorming zou moeten staan dat Erbudak directeur en bestuurder automatische wordt van het slotervaart ziekenhuis en de aandelen hoort te krijgen waar ze recht op heeft. zo ook het ziekenhuis kan kopen voor ongeveer 67 aan 77 miljoen euro.
  dat zou de uitspraak moeten zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.