Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

EU-voorzitter: ‘Wissel EPD’s uit met VS’

Mario Gibbels
Als het aan de Spaanse minister van Gezondheid en Sociaal Beleid ligt, worden Nederlandse elektronische patiëntendossiers in de toekomst met de Amerikaanse autoriteiten gedeeld. Spanje is op dit moment voorzitter van de EU.

Security.nl meldt dat Trinidad Jiménez, de Spaanse minister, een ‘strategische overeenkomst’ wil sluiten tussen de EU en VS op het gebied van digitale gezondheidszorg. Doel: het uitwisselen van medische informatie en technologische interoperabiliteit tussen de projecten die de regering Obama nastreeft en Europese projecten. De Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming (EDPS) stelt dat elk akkoord over het uitwisselen van gegevens tussen de EU en VS aan de databeschermings- en privacywetgeving van Europa en de onafhankelijke lidstaten moet voldoen. Het Europees Parlement moet dus eerst goedkeuring geven en er dient onder de lidstaten voldoende draagvlak te zijn. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.