Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FaceTalk verplaatst zorg buiten ziekenhuismuren

Mark van Dorresteijn
Dankzij FaceTalk van het Radboud REshape & Innovation Center kunnen patiënten voortaan thuis met de iPad op controle bij de dokter. ‘Het betekent dat zorg niet langer binnen de muren van het ziekenhuis hoeft plaats te vinden’, stelt Lucien Engelen, directeur van het Radboud REshape & Innovation Center.
FaceTalk verplaatst zorg buiten ziekenhuismuren

FaceTalk biedt artsen, verpleegkundigen en patiënten de mogelijkheid om via een hoogwaardige videoverbinding, van ‘aangezicht tot aangezicht’ met elkaar te communiceren en beelden uit te wisselen. Engelen: ‘Patiënten hoeven niet langer voor elke controle naar het ziekenhuis af te reizen en artsen kunnen met collega’s over de hele wereld overleggen. Het enige wat nodig is, is een internetverbinding, een e-mailadres en een computer of tablet met ingebouwde webcamera.’

Videogroepsgesprekken

FaceTalk kan zelfs gebruikt worden voor videogroepsgesprekken, tot 10 deelnemers toe, legt Engelen uit. ‘Daarbij kunnen tijdens het gesprek ook informatie uit het EPD en HD radiologiebeelden worden uitgewisseld. Zonder dat de data het netwerk van het ziekenhuis of de huisartsenpraktijk verlaten. Het komt erop neer dat iedereen hetzelfde scherm ziet als degene met het account.’

Netwerk

Voorafgaand aan de lancering in september hebben ze er in Nijmegen al een aantal maanden mee geëxperimenteerd, vertelt Engelen. ‘Een ziekenhuis zal in de toekomst niet meer een gebouw zijn met muren en een dak erop maar een netwerk van zorgverleners en patiënten.’ (Zorgvisie ict – Mario Gibbels)

Uitleg over Facetalk

 

Facetalk demo

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.