Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Faillissement dreigt bij thuiszorg in Flevoland

Zorgcentrales onder beheer van Care Control Holding BV verkeren in zwaar weer. De rechtbank in Lelystad verklaarde vorige week Zorg Centrale Midden Nederland BV failliet. Volgens regionaal dagblad De Stentor dreigt er ook een faillissement bij Thuiszorgcentrale Flevoland (TCF).

Zorg Centrale Midden Nederland BV was een soort uitzendbureau voor zorgpersoneel. Wanneer de TCF te weinig personeel had, dan werd Zorg Centrale Midden Nederland ingeschakeld. Voor zorgverlening in alle zes Flevolandse gemeenten. In totaal had de Zorg Centrale Midden Nederland BV ongeveer 25 mensen in dienst. Die krijgen van curator Frank Schop van het advocatenkantoor Okkerse en Schop allemaal een ontslagbrief. Een doorstart zit er helaas niet in. “Het gaat uit als een nachtkaars”, zegt Schop in De Stentor. Problemen rond betalingen door gemeente Lelystad, een veranderde vraag naar zorg en een prijzenslag in de thuiszorg zijn de oorzaken.

Faillissement

Schop zegt in het regionale dagblad ook dat TCF aan de rand van faillissement wankelt. “Als TCF volgende maand failliet wordt verklaard dan moet u niet verbaasd opkijken”, aldus de curator. TCF heeft een meningsverschil met de gemeente Lelystad over de uitbetaling van een rekening van nog enkele tienduizenden euro’s. Als dat geld niet worden betaald, dan is ook bij de Thuiszorgcentrale Flevoland een faillissement niet ondenkbaar, voorspelt Schop. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Thuiszorgcentrale weer aan de slag in Lelystad

2 REACTIES

  1. Ik wil iedereen sterkte wensen met dit nieuws. 2 jaar geleden, toen ik bij het bedrijf in Lelystad stage liep als 4de jaars verpleegkundige, was er ook al een fallissement. Zelfs ik had problemen met mijn stagevergoeding. Ik vind het zeer treurig dat het bedrijf dit moet ondergaan. Ik weet dat mijn ex-collega’s hart hebben voor de clienten die bij dit bedrijf zijn aangemeld.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.