Financiële knelpunten dure medicijnen houden aan

Patiënten moeten soms wachten op een behandeling met dure geneesmiddelen omdat het ziekenhuis en de zorgverzekeraar nog onderhandelen over de kosten. Dat constateert de NZa in een halfjaarlijks onderzoek dat vrijdag naar de Kamer is gestuurd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
euthansie400.jpg

‘Dat kan en mag niet betekenen dat patiënten medicatie niet tijdig krijgen’, aldus minister Schippers. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) doet nu onderzoek naar de vraag of de verzekeraars wel voldoen aan hun zorgplicht als het gaat om de tijdige verstrekking van dure geneesmiddelen. In januari moet het onderzoek zijn afgerond.

Ontwikkelingen
De NZa heeft in haar Monitor ‘Contractering en inkoop geneesmiddelen in de medisch-specialistische zorg’ gekeken naar de ontwikkelingen in 2015 en deels in 2016. De uitgaven aan dure geneesmiddelen blijven stijgen. Afgezet tegen de totale omzet van de medisch-specialistische zorg is het aandeel van intramurale geneesmiddelen gestegen van

0
46

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.