Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Fitbit gaat health data delen met Google

Bert Bukman
Google en wearables-producent Fitbit hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om gegevens over gezondheid sneller en beter beschikbaar te stellen voor artsen. De twee bedrijven profileren zich hierdoor als een serieuze concurrent van Apple op de e-healthmarkt.
Fitbit

De samenwerking van Google en Fitbit betreft de door wearables gegenereerde health data. Door de samenwerking moet het eenvoudiger worden deze data te integreren in elektronische patiëntdossiers. Dit meldt zakenblad Fortune.

Fitbit zegt te beschikken over de grootste health- en fitnessdatabase ter wereld. Het bedrijf zal deze database verhuizen naar het Google Cloud Platform. Hier worden de data via Artificial Intelligence en machine learning verwerkt. Hierdoor moet Fitbit sneller kunnen opschalen en verbeteringen kunnen aanbrengen op het gebied van privacy en veiligheid.

Apple Watch

Hoewel Fitibit vooral bekend staat als een leverancier maker van wearables, is het bedrijf bezig met een verbreding van zijn portfolio. Vorig jaar werd bijvoorbeeld een nieuwe smartwatch gelanceerd die een groter aandeel moet opleveren op de markt van e-health toepassingen.

Hierdoor wordt Fitbit een serieuze concurrent van Apple, dat zijn Apple Watch steeds meer in de markt zet als een health wearable. Ook wil Apple toegang gaan bieden tot persoonlijke medische dossiers via het besturingssysteem van iPhones en iPads.

Biomarkers

De samenwerking met Fitbit pas ook in de plannen van Google in de zorgmarkt. Zo werkt het moederbedrijf van Google, Alphabet, samen met Stanford University aan een project om het menselijk lichaam in kaart te brengen. De genetische en moleculaire informatie van 100.000 vrijwilligers wordt verzameld. Hierin wordt vervolgens gezocht naar patronen, de zogeheten biomarkers. Dit met als doel aandoeningen sneller op te sporen en te kunnen behandelen.

 

 

1 REACTIE

  1. Voor alle duidelijkheid, Fitbit heeft geen medische gegevens uit wearables, anders zouden deze wearables mogelijk ook gevalideerd moeten zijn als medisch hulpmiddel.
    Fitbit heeft enkel fitness en welness gegevens.
    Verder zal data verwerking met AI en ML op geen enkele manier bijdragen op het gebied van privacy en veiligheid, zoals nogal verwarrend vermeld in de tekst.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.