Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Forse rookontwikkeling in ziekenhuis Almelo

Redactie Zorgvisie
In het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo zijn gisteravond tientallen patiënten geëvacueerd, nadat er forse rook was ontstaan op de tweede verdieping van het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder is er geen sprake geweest van brand.

De rook kwam op de afdelingen terecht toen een V-snaar knapte in het luchtbehandelingssysteem van het ziekenhuis. In plaats van frisse lucht verspreidde het systeem de rook. Volgens de zegsman werden drie complete verpleegafdelingen uit voorzorg ontruimd. Niemand raakte door het incident gewond. De patiënten zijn overgebracht naar een ander gedeelte van het ziekenhuis aan de Zilvermeeuw.

Brand

Het Twenteborg Ziekenhuis werd in september 2006 getroffen door brand in een operatiekamer. De brand ontstond destijds in een zuil van een anesthesieapparaat. Een 69-jarige vrouw die werd geopereerd in de kamer waar brand ontstond, kwam daarbij om het leven. Nabestaanden van een man die op dat moment in een andere operatiekamer in het ziekenhuis onder het mes ging en acht maanden later overleed, claimden in 2008 dat de brand hem eveneens het leven heeft gekost. Deze man liep een infectie op. Volgens zijn familie is hij aan die infectie overleden.

Lees ook:

Operatiekamers inTwenteborg weer open

Schadevergoeding voor nabestaanden Twenteborg

Bussemaker wil aandacht voor brandveiligheid

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.