Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Geen excuus om aids niet te stoppen’

De wereld heeft ‘geen excuus' om hiv en aids geen halt toe te roepen. De wetenschap heeft de middelen, ‘wat we nu nodig hebben is de politieke, organisatorische en individuele wil om dat in de praktijk te brengen'. Dat heeft de Amerikaanse deskundige Anthony Fauci zondag gezegd bij het begin van de internationale aids-conferentie in Washington.
'Geen excuus om aids niet te stoppen'

Op de eerste dag van het congres riepen meer dan 20 grote bedrijven op om reisbeperkingen voor hiv-patiënten op te heffen. Landen als Egypte, Irak en Singapore laten geen seropositieve mensen toe. ‘Er is geen bewijs dat de beperkingen de volksgezondheid beschermen. Het is discriminerend en schendt mensenrechten’, zei Michel Sidibe van de Verenigde Naties.

Bill Gates

Op de aidsconferentie komen tienduizenden mensen de komende dagen bij elkaar. Onder de aanwezigen zijn behalve aidswetenschappers ook veel internationale beroemdheden, zoals Bill en Hillary Clinton, Bill Gates, Ban-Ki Moon en Elton John. De conferentie wordt voor de 19e keer gehouden.

HIV

Wereldwijd zijn 34 miljoen mensen geïnfecteerd met hiv. Van hen wonen 23 miljoen in Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara. In Nederland leven ongeveer 24.150 mensen met hiv en ieder jaar komen daar gemiddeld 1100 nieuwe patiënten bij. Mensen die besmet zijn met hiv worden steeds ouder, het virus is beter te behandelen en het is minder besmettelijk met de juiste medicatie, maar er is nog een wereld te winnen in preventie en behandeling van de ziekte. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © EPA Nathan G)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.