Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Genalice wint Nationale ICT Innovatie Award 2012

Mark van Dorresteijn
Genalice heeft met het platform 'Biomarker Discovery Platform for Oncology' de ICT-Office Innovatie Award in de wacht gesleept. De jaarlijkse ICT-Awards zijn een initiatief van branchevereniging ICT-Office.
Genalice wint Nationale ICT Innovatie Award 2012

‘Dit platform helpt de medische wetenschap sneller, betrouwbaarder en goedkoper analyses te verrichten ten behoeve van op maat gesneden behandeling van kankerpatiënten’, zo schrijf de jury in haar rapport. De jury is van mening dat Genalice een voorbeeld is van hoe de wereld er in de toekomst uit kan zien, namelijk een compact bedrijf dat samenwerkt met andere private partijen, de wetenschap en de medische wereld. ‘Er wordt gewerkt aan een maatschappelijk onderwerp waarbij de oplossing niet zozeer wordt gezocht in “big is better”, maar in “smart is better”.’

Strijd tegen kanker

‘Het winnen van de ICT-Office Innovatie Award 2012 is opnieuw een goede duw in de rug om onze missie te realiseren’, stelt Bert Reijmerink, CEO van Genalice. ‘Wij willen met technologie het verschil maken in de strijd tegen kanker. Ons product biedt werkelijk een “game-changing” bijdrage om het onderzoek naar kanker en andere DNA ziektes significant te versnellen.’

Overige prijzen

Ordina sleepte de ICT-Milieu Award in de wacht. De Commit Wetenschapsvalorisatieprijs 2012 werd uitgereikt aan SecurityMatters. De Nationale ICT-Awards belichten innovatieve ICT-initiatieven en stimuleren het beter en slimmer inzetten van ICT in bedrijfsleven, non-profit sector en bij de overheid. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.