Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Genomineerden Spider Award 2011 bekend

Mark van Dorresteijn
De genomineerde projecten voor de Spider Award 2011 zijn bekend. Het gaat om: Zorgportaal Rijnmond, Tele IC en Goede Morgen Goede Avond. De winnaar wordt op 8 november bekendgemaakt op het congres van ICT Zorg in Ede.
Genomineerden Spider Award 2011 bekend

Doel van de Spider Award is om vernieuwende ict-projecten voor het voetlicht te brengen en kennis te delen over deze projecten. De jury beoordeelt de projecten op basis van de volgende criteria: kwaliteit en doelmatigheid, innovatie, continuïteit.

Zorgportaal Rijnmond

Zorgportaal Rijnmond is een digitaal platform voor alle burgers en zorgverleners in de regio Rijnmond. Het zorgportaal biedt de mogelijkheid voor online tv-uitzendingen, medische zelfhulpdagboeken, een digitale VraagWijzer, een kerndossier, internetafspraken, medische encyclopedie en ondersteuning ten behoeve van mantelzorgers.

Tele IC

Tele IC is het eerste tele-intensivecare project in Nederland. Door gebruik te maken van tele-ic kunnen intensivisten op afstand ic’s niveau 1 in kleine ziekenhuizen in de gaten houden. Door dit project van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam kan de intensive care van het MC Zuiderzee in Lelystad blijven bestaan.

Goede Morgen Goede Avond

Om eenzaamheid onder ouderen in gemeente Peel en Maas tegen te gaan, krijgen zij binnenkort op vaste tijden beeldcontact met getrainde vrijwilligers. Het initiatief ‘Goede Morgen Goede Avond Service’ komt van zorgorganisatie Proteion Thuis, welzijnsorganisatie Vorkmeer en de gemeenten Peel en Maas en Horst aan de Maas. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

In het septembernummer van Zorgvisie magazine stond een uitgebreid artikel over de tele-ic van het OLVG en het MC Zuiderzee. U kunt zich hier abonneren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.