Gertrude van den Brink: ‘Breed offensief valt of staat met verleiden werkgevers’

Staatssecretaris Van Ark (SZW) noemt het ‘onacceptabel’ dat meer dan de helft van de mensen met een arbeidsbeperking geen werk heeft. Haar ‘breed offensief’ moet hier korte metten mee maken. Van Ark zet onder meer in op het vereenvoudigen van het aannemen van arbeidsbeperkten. De branche omarmt het offensief. Volgens Gertrude van den Brink, bestuurder Middin, is succes nu voor een groot deel afhankelijk van het betrekken en verleiden van de werkgevers.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Contrastwerkstatt/Fotolia

Sinds de invoering van de Participatiewet in 2015 klinkt er kritiek. De wet moest ervoor zorgen dat mensen met een arbeidsbeperking een baan bij een reguliere werkgever konden vinden. Het Sociaal Cultureel Planbureau concludeerde echter dat werkzoekende arbeidsbeperkten de afgelopen drie jaar juist minder kans hadden op een baan. Zeventig procent van de doelgroep zit thuis.

Huiverig voor samenwerking

Volgens de staatssecretaris kunnen veel mensen met een arbeidsbeperking zelfstandig het minimumloon of meer verdienen. Voor de mensen die dit niet kunnen, is ondersteuning beschikbaar. Toch blijven werkgevers, maar ook arbeidsbeperkten huiverig voor een samenwerking, stelt Van Ark in haar offensief:

0
110

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.