Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geschorst na uitspraak op Hyves

Zorginstelling Talant in Heerenveen heeft een medewerker geschorst omdat de vrouw op vriendennetwerk Hyves haar werk met verstandelijk gehandicapten vergelijkt met dat van een oppasser in een dierentuin. De geschorste vrouw communiceerde via Hyves met een andere medewerker van Talant.

De tweede vrouw is niet geschorst omdat ze administratief werk doet en geen contact heeft met cliënten. Volgens een woordvoerder van de Friese zorginstelling blijft de vrouw geschorst tot een onderzoek naar de gebeurtenissen is afgerond.

Exces

Volgens directeur Yvonne van Gilse van de Landelijke Organisatie Cliëntenraden (LOC) zijn beledigingen door personeel in de zorg naar cliënten geen structureel probleem. “Volgens mij is dit een exces. Het zou mij bijzonder verbazen als dit structureel gebeurt”, aldus Van Gilse. De LOC-directeur noemt de vergelijking die de Talant-medewerker zou hebben gemaakt “heel pijnlijk”. (ANP)

Lees ook:

Misbruik gehandicapten vaak onbestraft

Links:

Hyves

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.