Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGz Breburg combineert e-health en ROM-metingen

Mark van Dorresteijn
Cliënten van GGz Breburg kunnen voortaan op een portaal hun ROM-vragenlijsten invullen en aan hun behandelopdrachten werken.
GGz Breburg combineert e-health en ROM-metingen
Foto: ANP

GGz Breburg werkt met online behandelplatform mijnTherapie van IPPZ en de ROM-oplossing QuestManager van VitalHealth Software. De integratie van de systemen zorgt ervoor dat cliënten voortaan niet meer op verschillende platformen hoeven in te loggen. Dit draagt bij aan een verhoogde respons op de ROM-vragenlijsten, omdat deze nu als onderdeel van de behandeling voor de cliënt direct zichtbaar zijn in het mijnTherapie-portaal, net zoals de e-healthopdrachten. Deze cliëntgerichte en transparante manier van werken zorgt voor overzicht en rust bij de cliënt, meent de organisatie.

Behandelaars

Voor de behandelaars van GGz Breburg is de realisatie van de koppeling een positieve ontwikkeling. Zij kunnen cliënten doorverwijzen naar één portaal voor zowel de eHealth opdrachten als de ROM lijsten. Dit vereenvoudigt de instructie voor cliënten. Daarnaast wordt mogelijke verwarring van meerdere portalen voorkomen. Margot Metz, beleidsmedewerker bij GGz Breburg: ‘Vooral voor de cliënt levert deze koppeling voordelen op. Immers, cliënten hoeven maar op een manier hun digitale opdrachten te maken. ROM is daarmee geïntegreerd in blended behandelen. Dit zal een positieve uitwerking krijgen op de ROM-respons.’

ROM en e-health

ROM staat voor Routine Outcome Monitoring. Cliënten vullen deze vragenlijsten diverse malen tijdens hun behandeling in. De uitkomsten geven inzicht in het effect van de behandeling. De online behandelopdrachten  zijn aanvullend op de behandelgesprekken tussen cliënt en behandelaar. Deze combinatie van gesprekken en online opdrachten is ook wel bekend als blended behandeling.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.