Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz-organisaties in de race voor Senior Power Prijs

GGZ Noord-Holland-Noord en Stichting Buitenamstel Geestgronden maken kans op de Senior Power Prijs. Dit is een landelijke onderscheiding voor leeftijdsbewust beleid.

De Noord-Hollandse zorgorganisaties zijn twee van de twaalf genomineerden voor de Senior Power Prijs, die op 3 oktober wordt uitgereikt op de hrm-vakbeurs Performa 2007. “Leeftijdsbewust beleid vind ik eigenlijk een modeterm”, zegt Bert Benthem, directeur P&O van GGZ Noord-Holland-Noord. “Misschien dat de term bij sommige bedrijven het beleid wat scherper maakt, maar bij ons is leeftijdbewust te werk gaan geïntegreerd.” Dat neemt niet weg dat hij blij is met de nominatie. “Ik weet niet in hoeverre wij het zoveel anders doen dan anderen, maar wij gaan bewust mee met de ontwikkelingen die we intern doormaken en die we van buitenaf krijgen opgelegd. Voor de medewerkers geven we daaraan invulling door eenvoudige middelen overzichtelijk aan te bieden, tegen een lage kostprijs.”

Beroepentest

Zo kent de organisatie het programma ‘Sta eens stil bij wat je wil’. Dit bestaan uit een beroepentest, een snuffelstage bij een ander onderdeel van de organisatie, tijdelijke detachering bij een ander bedrijf en de workshop ‘Waarden in Werk’, die medewerkers zowel privé als in teamverband kunnen volgen. Benthem: “Met name de beroepentest en de workshop lopen erg goed. Met de snuffelstage zijn we net begonnen en ook de detachering loopt nog niet zo.” Is hij niet bang dat mensen weglopen? “Nee hoor, een kijkje bij een ander bedrijf houdt mensen juist scherp.”

Bewust maken

Gerida van Veen, directeur bedrijfsvoering van Stichting Buitenamstel Geestgronden, is minder bescheiden dan Benthem. “Wij verdienen de prijs omdat onze aanpak positief, inspirerend en oplossinggericht is en werkt voor medewerkers in alle levensfases”, vindt zij. “We hebben alle instrumenten om de loopbaan van onze medewerkers goed te begeleiden. Daar werd echter weinig gebruik van gemaakt. Daarom hebben we een project opgezet om leidinggevenden en werknemers ervan bewust te maken dat ze met die instrumenten kunnen werken aan hun eigen inzetbaarheid, vitaliteit en flexibiliteit.”

Loopbaanambassadeurs

“Zo hebben we een interactieve theatervoorstelling georganiseerd met liedjes en sketches. Alle leidinggevenden hebben een ambassadeur aangesteld die in zijn eigen team de taak heeft het onderwerp hoog op de agenda te houden. En dat werkt. Het aantal loopbaanvragen gericht op vitaliteit en naar ondersteuning bij veranderingen is duidelijk toegenomen.” (Redactie Zorgvisie – Edith Tulp)

Website GGZ Noord-Holland Noord

Website Geestgronden

Website GGZ Buitenamstel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.