Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Google brengt gezonde mens in kaart

Mark van Dorresteijn
Google gaat medische informatie verzamelen van duizenden mensen om de gezonde mensen in kaart te brengen en zo ziektes te voorkomen. Dat schrijft Wall Street Journal op basis van gesprekken met betrokken Google-medewerkers.
Google brengt gezonde mens in kaart
Foto: Stockxchng

De Baseline Study, zoals het project heet, bevindt zich nog in testfase. Vooralsnog is een eerste test met 175 deelnemers geslaagd en daarom wil Google het project uitbreiden. Doel van het project is om veel breder medische informatie te verzamelen dan in huidige medische onderzoeken is gedaan.

Biomarkers

In de studie richt de zoekgigant zich juist op gezonde mensen in plaats van zieke mensen. Een van de onderzoekers verklaart dat zij eerst moeten weten hoe de gezonde situatie eruit ziet. Moleculair bioloog Andrew Conrad: ‘Als we echt proactief willen handelen, dan moeten we weten hoe de ideale situatie eruit ziet.’ Google hoopt biomarkers te vinden die uniek zijn voor mensen die gezond zijn of bijvoorbeeld vet voedsel efficiënt afbreken. Google wil herkennen dat een patiënt een gezonde marker mist voordat hij ziek is en medicijnen ontwikkelen die een ziekte voorkomen.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.