Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GroenLinks: terug naar het publiek stelsel

MAARSSEN - GroenLinks wil terugkeren naar een publiekrechtelijk zorgstelsel waar sociale zorgverzekeraars zonder winstoogmerk een central rol vervullen. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de partij.

GroenLinks kondigt in haar verkiezingsprogramma de nominale premie te verlagen en de no claim af te schaffen. Het basispakket moet worden uitgebreid met onder meer de pil en tandartsenzorg. Ook wil de partij een groot deel van de AWBZ overhevelen naar de basisverzekering.

Investeren

De komende jaren wil GroenLinks twee miljard extra investeren in de zorg, onder meer 700 miljoen in extra verplegend personeel, 200 miljoen voor de gehandicaptenzorg en 200 miljoen voor de maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg.

Bezuinigingen

Hier stelt de partij bezuinigingen van 1,7 miljard euro tegenover. Deze moeten onder andere komen uit vermindering van de uitgaven voor geneesmiddelen en een verlaging van de salarissen van medisch specialisten. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

ZorgVisie organiseert op 3 november een verkiezingsdebat over de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.