Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Haarlem woedend over brief Viva Zorggroep

Mark van Dorresteijn
De gemeente Haarlem is woedend over de brief die Viva Zorggroep aan duizenden cliënten in Zuid-Kennemerland heeft gestuurd over financiële problemen. De organisatie moet de brief nu onmiddellijk rectificeren. Dat meldt het Haarlems dagblad.
Haarlem woedend over brief Viva Zorggroep

Viva zorggroep stuurde op eigen initiatief op 28 februari een brief naar alle cliënten die hulp in de huishouding krijgen over de gerezen problemen. Met name de zin ‘op dit moment zijn de tarieven die Viva Zorgroep ontvangt niet voldoende om deze kosten te dekken’ is de gemeente in het verkeerde keelgat geschoten.

‘Kwaliteit was criterium’

Dat bevestigt ook woordvoerder Edwin Bakker. “Het probleem is eigenlijk tweevoudig. Ten eerste is er afgesproken dat de communicatie naar cliënten in samenspraak gaat met de gemeente, de opdrachtgever. Ten tweede suggereert de brief richting cliënten dat de gemeente te weinig zou betalen. Maar dat klopt niet. In totaal zijn er bij de Europese aanbesteding in 2009 zes aanbieders gecontracteerd in de regio en daarvan is Viva de enige die problemen heeft.” Bakker legt uit dat zij gezorgd hebben voor redelijke tarieven met een bandbreedte van vijftien procent. “Juist om te zorgen dat de aanbieders elkaar niet kapot concurreren. Kwaliteit was het criterium.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Honderden thuishulpen Viva! Zorggroep komen in actie

Collectief ontslag thuishulpen Viva blijft uit

Viva wil loon van 650 medewerkers verlagen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.