Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

HelloFysioApp stopt wegens gebrek aan vergoeding

HelloFysioApp, een alles-in-één eHealth-oplossing voor fysiotherapeuten van HC Health, staakt zijn activiteiten per 31 december. Als belangrijkste reden wordt het uitblijven van vergoedingen door zorgverzekeraars genoemd, waardoor eHealth in de fysiotherapie onvoldoende van de grond komt.
app400istock.jpg
Foto: IStock

Het alles-in-één HelloFysioApp gaf fysiotherapeuten de mogelijkheid patiënten online te ondersteunen. Het platform is ongeveer twee jaar beschikbaar geweest, maar staakt nu dus haar activiteiten. Per direct worden er geen nieuwe klanten meer aangenomen. Voor fysiotherapeuten die gebruik maken van HelloFysioApp betekent dit dat er het nodige veranderd. Bestaande klanten krijgen de mogelijkheid hun contract tussentijds te beëindigen. Wie dit niet wilt kan tot het einde van hun contractsduur gebruik blijven maken van HelloFysioApp. Daarnaast hebben patiënten tot een jaar na het laatste gebruik van het platform toegang tot HelloFysioApp.

Dossier Apps
Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger. Apps zijn er voor alle platformen: Android, Windows en iOS. Toch werken zorgverleners opvallend vaker met de iPhone of iPad in hun werk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.