Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hofpoort vormt zich om tot BV

Redactie Zorgvisie
Het Hofpoort ziekenhuis in Woerden wil zich over circa twee maanden omvormen tot een BV. Een externe investeerder koopt een minderheidsbelang voor circa tien miljoen euro.
Hofpoort vormt zich om tot BV

Het Hofpoort ziekenhuis blijft eigen baas in huis, want de Stichting Hofpoort ziekenhuis behoudt een meerderheidsbelang. De medisch specialisten worden de derde aandeelhouder.

Gering eigen vermogen Hofpoort ziekenhuis

Het aantrekken van extern kapitaal heeft niets te maken met de financiële problemen waarmee het Hofpoort ziekenhuis volgen het onderzoeksbureau Zindata zou kampen, verzekert bestuursvoorzitter Jan Schnerr. “We hebben geen financiële problemen. In 2007 en 2008 drukten twee projecten zwaar op de exploitatie. Namelijk de bouw van een zorgpassage á 11 miljoen euro en de opening van een vestiging van de Nijmeegse Maartenskliniek in Woerden. Over 2008 heeft het hele ziekenhuis 1 miljoen winst behaald. Wel is ons eigen vermogen vrij gering: 3 miljoen euro. Zeker omdat veel willen investeren in ict en in het aantrekken van extra patiënten buiten het eigen werkgebied, met name in de Leidsche Rijn. Daarvoor hebben we een private investering nodig.”

Schnerr gaat met pensioen

Het Hofpoort ziekenhuis praat sinds de herfst met een groot aantal zorgondernemers en investeringsfondsen. Daarvan zijn er nu nog enkele over. Schnerr wil niet zeggen welke dat zijn. Hij wil de gesprekken afronden voor zijn pensionering op 1 juni. De nieuwe investeerder mag meepraten over zijn opvolging.

Klink overweegt experiment winstuitkering

Schnerr hoopt dat minister Klink nog dit jaar besluit om enkele experimenten met winstuitkering toe te laten. “In dat scenario kunnen we al in 2010 winst. Anders kan het pas vanaf 2012. En het is ook niet helemaal uitgesloten dat de politiek winstuitkering helemaal verbiedt. Daarvoor hebben we exit-scenario.” (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees het volledig interview met Jan Schnerr in de Zorgvisie nieuwsbrief 9 die vrijdag verschijnt.

Lees ook:

Hofpoort ziekenhuis en Zuwe uit elkaar

Op zoek naar aandeelhouders

Hofpoort ziekenhuis wil BV worden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.