Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Holland Venture verkoopt aandelen in De Ridder

Aandeelhouders van toeleverancier De Ridder hebben de overnamecontracten getekend waarmee ze hun aandelen in De Ridder hebben verkocht aan Bunzl Plc. Het management van de Ridder blijft na overname actief bij de onderneming.
Holland Venture verkoopt aandelen in De Ridder
Foto: anp xtra Lex van Lieshout

De Ridder is ruim 25 jaar een vooraanstaande toeleverancier van non-food producten ten behoeve van de markt van ingeslotenen. Hierbij valt te denken aan arrestanten, gevangenen, asielzoekers en psychiatrische patiënten die verblijven in een detentie omgeving. Daarnaast levert ze producten voor forensische opsporing aan de politie en forensische onderzoekslaboratoria.

Distributie

Bunzl Plc is een leidende gespecialiseerde distributie groep met activiteiten in 27 landen op vier continenten. Men levert een breed assortiment van verbruiksartikelen aan diverse marktsegmenten waaronder gezondheidszorg, levensmiddelen, foodservice, hygiëne, veiligheid, en non-food retail. Bunzl Plc is genoteerd aan de effectenbeurs van Londen en opgenomen in de FTSE100 index.

Rendement

Holland Venture was sinds 2012 aandeelhouder in De Ridder. Ze heeft het management actief ondersteund bij de strategische ontwikkeling van de onderneming. De Ridder heeft de laatste jaren haar marktpositie zowel nationaal als internationaal weten te versterken. Dit heeft onder andere geresulteerd in een marktleiderschap in haar thuisland Nederland. Met de verkoop realiseert Holland Venture een uitstekend rendement op haar investering.

Investeringen

Op dit moment investeert Holland Venture vanuit twee actieve fondsen; een fonds gericht op groeiende Nederlandse mkb-ondernemingen binnen thema’s zorg, digitalisering en duurzaamheid en een fonds gericht op innovatieve zorgondernemingen. De Ridder was onderdeel van de portefeuille van Holland Venture Ondernemers Fonds I.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.