Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Honderd mensen op straat na failliet kraamzorgorganisatie

Kraamzorgorganisatie Het Groene Kruis in Groningen is failliet. Het Martini Ziekenhuis in Groningen neemt de organisatie en 200 van de 300 personeelsleden over.
Honderd mensen op straat na failliet kraamzorgorganisatie
Foto: ANP Photo

Het faillissement is volgens het ziekenhuis het gevolg van de recessie, waarin beduidend minder baby’s worden geboren. Voor de klanten die nu kraamzorg van Het Groene Kruis ontvangen, verandert er niets. Ook de naam blijft bestaan. Komende dagen krijgen de medewerkers te horen wie mag blijven en wie niet.

Schok
Hans Feenstra, bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis: ‘Wij realiseren ons dat dit voor de medewerkers van Kraamzorg Het Groene Kruis als een schok komt. Vanuit het Martini Ziekenhuis is er nu een BV opgericht, waardoor we de organisatie en hun gerenommeerde naam kunnen behouden. De aansluiting van kraamzorg bij het Martini Ziekenhuis past bij onze strategie en onze toekomstvisie op veilige moeder- en kindzorg.’

Roger van Boxtel
Ook zorgverzekeraar Menzis is positief over deze ontwikkeling. Bestuursvoorzitter Roger van Boxtel: ‘We zien dat de geboortezorg in de regio onder druk staat. Menzis ondersteunt deze doorstart omdat hiermee de kraamzorg voor de regio geborgd blijft en omdat we geloven in het belang van een optimale afstemming tussen kraamzorg, verloskundigen en het ziekenhuis. We streven daarbij naar meer samenwerking, deze stap past hier goed in.’

Onvermijdelijk
Het nieuwe management van de kraamzorg B.V. zal bestaan uit André Miedema voor de bedrijfsvoering en Lindy van Breda Vriesman, de huidige manager zorg van Kraamzorg Het Groene Kruis. Feenstra: ‘We vragen veel van de medewerkers en voor sommigen is het een hard gelag, dat realiseren we ons terdege. Deze maatregelen zijn echter onvermijdelijk om tot een vitale organisatie te komen. Wij zijn overtuigd van het succes daarvan. Kraamzorg Het Groene Kruis is klaar voor de toekomst en blijft hoogwaardige zorg leveren aan de nieuwe generatie’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.