Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoogervorst negeert KNMG-monitor

MAARSSEN - Er kunnen geen algemene conclusies verbonden worden aan de bevindingen van de KNMG-monitor Zorgverzekeringswet. Dat zegt minister Hoogervorst van volksgezondheid in reactie op de monitor.

Het onderzoek naar de nieuwe wet toonde aan dat patiënten zich veelal niet laten doorverwijzen uit angst voor de kosten en dat veel artsen in 2006 te maken hebben gehad met onverzekerden. In zijn reactie zegt de minister: “Gelet op onder meer de (lage) respons, de onderzochte periode, de soms lage aantallen zorgverleners die een bepaalde ervaring hebben, en het soms globale karakter van de gegevens, kunnen aan de onderzoeksresultaten echter geen algemene conclusies worden verbonden.”

Niet verassend

Beleidsmedewerker van KMNG en uitvoerder van de monitor Eric van Wijlick zegt dat de monitor een signaalfunctie heeft en ook zo door de minister is opgepakt. “Het is wel vreemd dat de minister zegt dat wij het ‘niet verrassend’ zouden vinden dat patiënten zich niet laten doorverwijzen. De minister hangt hier conclusies aan onze bevindingen die hij hier niet aan kan hangen.” Daarnaast meent van Wijlick dat de respons wel voldoende was om uitspraken te kunnen doen. “We hadden elfhonderd respondenten, dat is inderdaad een kleine groep, maar toch met genoeg power om bepaalde belangrijke ontwikkelingen aan te kaarten.” (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.