Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Horrortherapeute uit zorg verbannen

Mark van Dorresteijn
Zelfbenoemd therapeute Ada S. uit Nijmegen is vandaag door de rechtbank veroordeeld tot 10 maanden cel, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. De vrouw mag van de rechtbank niet meer in de zorg werken. Doet zij dit wel, dan krijgt zij alsnog de voorwaardelijke straf.
Horrortherapeute uit zorg verbannen

De rechtbank in Arnhem acht bewezen dat zij cliënten mishandelde en hen dwong dingen voor haar te doen. In het laatste weekend voor de arrestatie werd een cliënt die de neus brak van de therapeute met een vijl aan haar gezicht en tanden bewerkt. Een andere cliënte werd op haar strottenhoofd getrapt. Omdat de therapeute in dit weekeinde ontoerekeningsvatbaar was wegens een psychose, kreeg ze voor deze zware mishandelingen geen straf.

Alternatief therapeute

S. werd in 2006 alternatief therapeute. Ze organiseerde zogeheten bezinningsreizen in Nederland, Ierland, Malaga en Mallorca en werd verbaal en fysiek gewelddadiger. Deelnemers werden geïsoleerd, opgesloten, onder een koude douche gezet of tot kruipen gedwongen. Ook moesten zij elkaar beschadigen en rekeningen, een auto en spullen voor de therapeute betalen.

Paranormale ingrepen

De therapeute bond de cliënten aan zich door te dreigen met paranormale ingrepen. Ze kon afhakers een ongeluk, kanker of hartstilstand bezorgen en refereerde aan oorlogsmisdadigers als Mengele. De vrouw mag niet meer in de gezondheidszorg werken, anders moet zij de vijf maanden cel die haar nog boven het hoofd hangen, alsnog uitzitten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.