Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IC Catharina- ziekenhuis wil uitbreiden

Het Eindhovense Catharina-ziekenhuis hield vorige week een korte patiëntenstop voor haar intensive care afdeling. De IC-bedden lagen een paar dagen vol, waardoor er geen patiënten meer bij konden. Nu wil het ziekenhuis haar IC uitbreiden.

“Tijdens de stop hebben we intern goede oplossingen gezocht voor patiënten die niet op de IC geplaatst konden worden en hebben we patiënten doorverwezen naar andere ziekenhuizen in de regio”, zegt woordvoerster Rian Campen.

Landelijk tekort

Campen zegt dat het Catharina-ziekenhuis de mogelijkheden verkent om het aantal IC-bedden uit te breiden, maar daarvoor niet het benodigde personeel kan werven. “Wij doen veel oncologische ingrepen en hartchirurgie met een grotere kans op complicaties. Daardoor is de kans groter dat een patiënt IC-behoeftig is na een OK. Op de IC mogen alleen verpleegkundigen werken die een IC-opleiding gevolgd hebben. En daaraan is landelijk een tekort.

Een aanmelding

Om dit soort medewerkers te krijgen hebben we twee interne opleidingen, maar nog maar een aanmelding”, aldus Campen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links

Catharina-ziekenhuis

Kabinet vergeet arbeidsmakrt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.