Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ids Thepass weg bij Laurens

Redacteur Zorgvisie
Ids Thepass vertrekt als voorzitter van de raad van bestuur bij zorgaanbieder Laurens. Hij heeft besloten weg te gaan, omdat er discussie was over zijn positie.
Ids _Thepass_450.jpg
Ids Thepass.

Laurens is een van de elf verpleeghuizen die op de ‘zwarte lijst’ van staatssecretaris Van Rijn staan. Thepass noemde die ‘een klap in het gezicht’ van medewerkers van de zorgorganisatie. Of het met de lijst te maken heeft is onduidelijk, maar Thepass heeft besloten nu op te stappen. ‘Laurens bevindt zich in een cruciale fase van herstel. Herstel van een zeer zwaar financieel jaar waarin ook organisatorisch veel gebeurd is. De noodzakelijke stappen voor dit herstel zijn recent goed in beeld gebracht en worden nu uitgevoerd. Dit vraagt de komende maanden om een goed functionerende bedrijfsleiding van de organisatie. In het bijzonder die van de raad van bestuur.’

Weg na discussie
Thepass denkt daarom dat het het beste is om nu op te stappen. ‘Ik heb de afgelopen weken moeten constateren dat er op verschillende plaatsen in de organisatie discussie is over mijn positie als voorzitter van de raad van bestuur. Ik ben mij er heel goed van bewust dat mijn ontslag een ingrijpend besluit is voor de organisatie. Een bestuurswisseling op dit moment is zeer ongewenst. Het had mijn voorkeur om eind 2016 een weer gezonde organisatie over te dragen aan een nieuw bestuur, passend bij de toekomstige opgaven. Maar door de discussie die is ontstaan, vind ik dit nu toch de meest juiste weg.’

Thepass wordt opgevolgd door Vincent Maas, die de functie op interim basis overneemt. Maas was eerder naar de organisatie gehaald om het transitieproces te bevorderen.  

Dossier personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Lees meer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.