Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IGZ: Jeugdzorginstelling Icarus faalde

Marit van Os
De gesloten jeugdzorginstelling St. Joseph-Icarus in het Limburgse Cadier en Keer heeft ernstig gefaald bij de begeleiding van een minderjarige pupil. De instelling heeft niet goed gehandeld bij een vermoeden van seksueel grensoverschrijdend gedrag door een medewerker naar de jongere, laat de Inspectie Jeugdzorg weten. De medewerker is inmiddels ontslagen.
IGZ: Jeugdzorginstelling Icarus faalde

De inspectie concludeert dat het handelen van Icarus onvoldoende is geweest. De groepsleider had de medewerker moeten aansturen, maar schoot daarin structureel tekort. Er was op de afdeling sprake van een ‘niet functionerende aanspreekcultuur’, zo blijkt uit het rapport. In de jeugdzorginstelling zitten jongeren met ernstige gedragsproblemen zoals agressief, antisociaal, opstandig gedrag of loverboy-problematiek. (ANP)

1 REACTIE

  1. Bereid je er maar op voor dat dit veel vaker gebeurt straks. Er is nauwelijks meer leiding op de afdelingen, Jeugdzorg mag niet eens meer de naam zorg hebben op sommige plekken en en als straks de gemeenten alles op zich moet gaan nemen met 6 weken cursus, dan gaat er nog veel meer mis.Het wordt toch echt tijd dat er overal mensen gaan komen die een gedegen opleiding én ervaring hebben en dat de zwaar overbetaalde top plaats maakt voor meer mensen op de werkvloer.En dat geldt voor de gehele zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.