Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

IGZ: Verboden ingrepen bij particuliere klinieken

Een aantal particuliere klinieken in Nederland voert bij kinderen onder de 18 behandelingen uit die tegen de regels zijn. Dat blijkt uit een publicatie van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Zo mogen er bij jongeren en kinderen geen borstvergrotingen, schaamlipcorrecties en ingrepen bij ernstig overgewicht gedaan worden. Dat gebeurt echter wel.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
IGZ: Verboden ingrepen bij particuliere klinieken
Foto: IGZ

In een jaar tijd kwamen er 30 klinieken bij die cliënten jonger dan 18 jaar oud behandelden. Daarmee zijn er nu 137 in Nederland die kinderen in behandeling nemen. Deze particuliere klinieken, de verzamelnaam voor privéklinieken en zelfstandige behandelcentra, doen allerlei ingrepen bij kinderen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om kijkoperaties aan knieën, dermatologische ingrepen, spataderoperaties, oogcorrecties en oogheelkundige ingrepen. Die zijn niet verboden, al wordt er in de medische wereld druk gedebatteerd over de leeftijdsnorm aan deze ingrepen.

Handhavingstraject

Een woordvoerster van de IGZ laat weten dat niet bekend is hoeveel ingrepen er precies zijn uitgevoerd. “Maar de klinieken waar

0
22

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.