Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inhoud special ondernemen 2009

In de special ondernemen leest u artikelen over de onderwerpen:

Dringen op de zorgmarkt

Streekziekenhuizen vechten om de klant Antonius Ziekenhuis, IJsselmeerziekenhuizen en Ziekenhuis St Jansdal hebben hun werkgebieden vergroot door in de polder poliklinieken te openen. Dat is prettig voor de patiënt, want er valt wat te kiezen. Maar zijn de buitenpoli’s levensvatbaar?

Aandacht voor dementerenden

Creatief met zorg. Directeur Ellen Langerak van Vivium Zorggroep regio Bussum is zeer inventief. Het project ‘Gooise gastvrouw’ is daar een voorbeeld van. De gastvrouwen zijn er voor het welzijn van de verpleeghuisbewoners, maar ze verlichten ook de werkdruk van het verplegend personeel.

QMS bemiddelt in zorg

Geen voorkruipzorg. Tegen betaling een snelle behandeling van zieke werknemers in het ziekenhuis realiseren. Commercieel zorgbemiddelingsbureau Quality Medical Services (QMS) weet zeker hiermee een gat in de markt te hebben gevonden. Maar minister Klink liet de pilot stilleggen. QMS wacht nu op de NZa die de activiteiten op legaliteit onderzoekt.

Een sterk merk

Marketing essentieel voor ondernemers. Marketinggoeroe Bram den Engelsen van Twynstra en Gudde blikt vooruit en ziet waar de kansen voor ondernemers liggen. Een sterke formule lijkt onontbeerlijk.

Investeren in zorg

Een serie portretten van zelfstandige ondernemers, die met eigen kapitaal een zorgonderneming van de grond tillen.

Erik aan de Stegge

Directeur Orange Cure, wil met het overnemen van ziekenhuizen eigenaarschap toevoegen om ze daadkrachtiger te maken.

Lex de Lange

Directeur Zernike Group, ziet met de bouw in Boxmeer zijn plannen voor een internationaal kankerinstituut eindelijk gestalte krijgen.

Derk Rietveld

Medisch directeur Annatommie, streeft naar landelijke dekking met zijn centra voor orthopedische chirurgie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.