Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Inspectie moet ooglaserklinieken aanpakken’

De Consumentenbond eist dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg ingrijpt bij ooglaserklinieken waar niet-geregistreerde artsen werken. Uit onderzoek van de bond blijkt dat dat in ieder geval bij drie klinieken van Eye Center Europe en wellicht bij meerdere het geval is. Eye Center Europe eist een rectificatie van de Consumentenbond.

Van de 38 onderzochte ooglaserklinieken krijgen 7 klinieken het predikaat matig of slecht, de overige 31 krijgen een redelijk tot zeer goed. De 11 andere klinieken die Nederland telt, weigerden aan het onderzoek mee te doen.

Buitenlandse oogarts

De drie klinieken van Eye Center Europe krijgen het predikaat slecht, mede omdat zij werken met een buitenlandse medicus, dokter Bozkurt Şener, die opereert onder de licentie van een Nederlandse oogarts en dus niet in Nederland geregistreerd staat. Ook bij de 11 klinieken die hun medewerking aan het onderzoek weigerden, kunnen niet-geregistreerde artsen werken. De Consumentenbond is van mening dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg moet ingrijpen en moet zorgen dat alleen geregistreerde artsen chirurgische ingrepen, zoals een ooglaserbehandeling, doen.

Kort geding

Eye Center Europe is van mening dat de test van de Consumentenbond is uitgevoerd op basis van niet objectieve criteria en ondeugdelijke argumenten en zal juridische maatregelen nemen tegen de Consumentenbond. In een kort geding zal een rectificatie worden gevorderd. Voorts zal een procedure worden gestart waarin een schadevergoeding wordt geëist van de Consumentenbond. De procedures worden gevoerd door Koets van Köster Advocaten te Haarlem. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Websites:

Eye Center Europe

De Consumentenbond

Download hier het onderzoek en de biografie van Bozkurt Şener:

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.