Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Instagram voor medische aandoeningen

Mark van Dorresteijn
Een app uit Canada geeft artsen de mogelijkheid om foto’s van aandoeningen met elkaar te delen en te bespreken. Daarover bericht de National Post.
Instagram voor medische aandoeningen

Figure1, zoals de app heet, is een nieuw platform om beeldmateriaal uit te wisselen tussen zorgprofessionals. ‘Het geeft misschien niet de vele details zoals op andere medische apps of websites, maar de app biedt toch veel materiaal op een toegankelijke manier’, vertelt Josh Landy, arts en oprichter van Figure1. ‘Wanneer artsen aandoeningen sneller herkennen, kunnen zij eerder aan de slag met de behandeling. Dat redt levens.’

Figure1

Inmiddels zijn honderden foto’s opgenomen in de app. De foto’s variëren van eczeem en een geamputeerde voet van een diabetespatiënt tot aan diagnostische scans. Onder de foto’s vragen de medische professionals elkaar om advies en geven uitleg bij de foto. Om de privacy van patiënten te beschermen worden gezichten en tatoeages afgeschermd.

Beschikbaarheid

De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor iOS-apparaten in Noord-Amerika. De makers stellen op Twitter dat de Android versie er spoedig aan komt. Ook willen zij op korte termijn uitbreiden naar Europa.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.