Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Interzorg Noord-Nederland ontwikkelt dwaaldetectiesysteem

Annelies Vermeulen
Zorginstelling Interzorg Noord-Nederland is samen met een consortium bezig met de ontwikkeling van een innovatief dwaaldetectiesysteem.
Interzorg Noord-Nederland ontwikkelt dwaaldetectiesysteem

Het systeem opent automatisch deuren bij aanwezigheid van een medewerker, cliënt of bezoeker en bewaakt het zelfstandig verlaten van de afdelingen van cliënten die hiervoor in aanmerking komen. Hierdoor neemt de vrijheid van deze groep cliënten toe.

Verpleegoproep

Tevens geeft het systeem de cliënten de mogelijkheid om een verpleegoproep te doen en voor de opvolging hiervan selecteert het systeem automatisch de dichtstbijzijnde medewerker. Verder wordt in dit project onderzocht of het mogelijk is om diverse vitale lichaamsfuncties te meten bij de cliënten en deze via het systeem te verzamelen en te analyseren.

Consortium

Het project wordt uitgevoerd op de locatie Interzorg De Slingeborgh te Assen en heeft als projectpartners de bedrijven RePoint, PTC en TNO, waarbij TNO als kennisinstelling het onderzoek begeleidt. Het project wordt gefinancierd door de provincie Groningen en Economische Zaken vanuit de IAG regeling. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Domotica nog geen alternatief voor fixatie verpleeghuisbewoners

Carestream sluit grote radiologie informatiesysteem-deal

Ziekenhuis Antwerpen kiest veiligheidssysteem Adheco

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.