Mededingingswet bemoeilijkt juiste zorg op de juiste plek

Ziekenhuis Amstelland, Amsterdam UMC en twee zorgverzekeraars willen met een samenwerkingsovereenkomst ‘de juiste zorg op de juiste plek’ brengen. In de praktijk is dat lastig omdat de keuzevrijheid van de patiënt door de Mededingingswet leidend is.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: ra2 studio/stock.adobe.com

In de samenwerkingsovereenkomst tussen Ziekenhuis Amstelland, Amsterdam UMC en zorgverzekeraars Zorg en Zekerheid en Zilveren Kruis is afgesproken dat vanaf 2019 een deel van de basiszorg die Amsterdam UMC levert, verschuift naar Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen. De samenwerkingsovereenkomst is een raamovereenkomst waaronder verschillende onderdelen vallen die nog verder uitgewerkt worden. Bekeken wordt of Ziekenhuis Amstelland de zorg overneemt voor een deel van de seh-patiënten, niet-complexe hartpatiënten, neurologische en nierpatiënten. Amsterdam UMC wil de reeds bestaande inhuur van OK-ruimte bij Ziekenhuis Amstelland uitbreiden, inclusief de daarbij behorende verpleegkundige zorg. Kwaliteits- en veiligheidsaspecten spelen hierbij ook een rol. Patiënten moeten misschien van

2
2071

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. “omdat de keuzevrijheid van de patiënt door de Mededingingswet leidend is”

    Is dit juist?

    “BEVESTIGEND hun gehechtheid aan de sociale grondrechten zoals omschreven in het op 18 oktober 1961 te Turijn ondertekende Europees Sociaal Handvest .. ”

    Dit staat in de Preambule van onze Grondwet. Dit is overgenomen uit het EU-verdrag! Dit, is leidraad! https://www.denederlandsegrondwet.nl/id/vh25de3xans0/preambule

    Niemand kan zich aan het recht onttrekken, ook de overheid niet !!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.