Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Kamer: flexibeler opleiding nodig voor specialisten

Redactie Zorgvisie
Opleidingen geneeskunde moeten sneller reageren op de vraag naar artsen met een bepaald specialisme. Dit bleek woensdag in de Tweede Kamer, tijdens een debat met de minister van volksgezondheid Klink.

Er dreigt een tekort aan specialisten de komende jaren en volgens Kamerleden zouden flexibeler opleidingen een middel zijn om beter in te spelen op deze krapte aan specialistisch opgeleid personeel. De Raad voor de Volksgezondheid kan de planning van de opleidingen geneeskunde onderzoeken en advies uitbrengen. Minister Klink zegde ook toe het mogelijke verband te onderzoeken tussen dit tekort en het opdrijven van de salarissen voor specialisten. Maar Klink is hoe dan ook tegen het afschaffen van de numerus fixus: de universiteiten kunnen een grotere toestroom van studenten niet aan, aldus de minister. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Verkorte opleidingen voor tekort kraamverzorgenden

Inkomen ondersteunende specialisten stijgt

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een bepaald overschot aan specialisten en huisartsen is de enige oplossing om de excorbitante salarissen van deze zogenaamde vrije ondernemers aan te pakken.In belgie verdienen specialisten en huisartsen veel minder dan hun nederlandse vakgenoten.

  3. Dhr. Klink zou er voor moeten zorgen de capaciteit van universiteiten te vergroten om de toestroom van studenten beter aan te kunnen. Weg met de numeris fixus, laat maar komen die specialisten in de dop! Eens zien of door de dan onstane marktwerking de exorbitante salariëring stand houdt!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.