Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kamervragen over salaris interimmers ZGT

SP-Kamerlid Henk van Gerven wil van minister Edith Schippers (VWS) weten of Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) interm-bestuurders maandelijks tussen de zes en zeven ton euro betaald.
Kamervragen over salaris interimmers ZGT

Het Kamerlid wil weten of Schippers zich kan voorstellen dat er verontwaardiging bestaat over het feit dat ZGT personeel wil ontslaan, terwijl zij maandelijks voor 6-7 ton euro aan interim-managers uitgeeft. Schippers: “Ik kan mij voorstellen dat personeel in eerste instantie met wantrouwen naar de inzet van interim-managers kijkt. De leiding van de instelling moet daarover goed met ondermeer de Ondernemingsraad communiceren. Uiteraard zal de leiding daarin moeten aangeven waarom er gewerkt wordt met interim managers.”

Vacaturestop

Een woordvoerder van ZGT geeft in De Twentsche Courant Tubantia een reactie. “De inhuur van interimmers is onderdeel van onze bedrijfsvoering en daar gaan we niet concreet op in. We maken alleen van interimmers gebruik als de expertise zelf niet binnen ZGT voorhanden is. Bovendien moeten de kosten van de interimmer opwegen tegen de baten; er moet duidelijk rendement zichtbaar zijn. In het kader van de afgekondigde vacaturestop eind december zullen alle contracten met interimmers worden beëindigd zodra het contract dit toelaat.”

Plannen

De ZGT heeft laten weten dat er fusieplannen liggen voor de gezamenlijke maatschappen Radiologie van Ziekenhuisgroep Twente, Medisch Spectrum Twente (MST) en Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk. De gevolgen daarvan zijn vooralsnog onbekend. Daarnaast verkennen de maatschappen gynaecologie en heelkunde van ZGT en MST de mogelijkheden om te gaan samenwerken, dan wel te gaan fuseren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Grote reorganisatie bij Medisch Spectrum Twente

ZGT neemt Trombosedienst Almelo over

Chirurg ZGT opnieuw onder vuur

1 REACTIE

  1. het moet wel een verrekt hoog rendement hebben wil je dit soort dure personen inhuren. bij de zgt is al vaker wat mis (frauderende neuroloog) wat wijst op slecht management. als er niets gezegd wordt over het salaris dan zegt dat voldoende. de cultuur van de leiding deugt niet en dat betaalt zich ook uity, maar dan op een slechte manier voor de motivatie van de werkers: waarom zal ik de benen onder mijn kont vandaan lopen voor relatief weinig als er aan de top zo gegrabbelt wordt.
    minister schippers en bijv. ook de sp, zijn bang dat er geldmakers (voor zichzelf) de zorg gaan beheersen, nou dat gebeurt al lang hoor. hier weer een voorbeeld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.