Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Keurmerk voor bemiddeling buitenlandse krachten

Voorzitter Joan Leemhuis-Stout van de Brancheorganisaties Zorg (BoZ) heeft op 24 juni Het Keurmerk Bemiddelingsbureaus Buitenlandse Werknemers (KBBW) aangeboden aan minister Klink en staatssecretaris Bussemaker van VWS. Dat meldt de BoZ.

Het keurmerk KBBW is bedoeld voor organisaties die de komende jaren als gevolg van toenemende krapte op de arbeidsmarkt meer werknemers uit het buitenland gaan aantrekken. Zorginstellingen zullen voor het aantrekken van buitenlandse krachten vaak intermediaire organisaties inschakelen. Deze intermediairs werven en selecteren buitenlandse werknemers, zorgen voor vergunningen en regelen de opvang van de werknemer in de woon- en werkomgeving. Om op een kwalitatief verantwoorde manier de bemiddeling van buitenlandse werknemers in de zorg te regelen, is het keurmerk in leven geroepen.

Kwaliteit van zorg

Het KBBW stelt zorginstellingen in staat een bonafide intermediair te kiezen. Het nieuwe keurmerk, dat in samenwerking met TNO Certification is ontwikkeld, geeft aan dat de intermediair bewezen heeft goed te functioneren. Dat geldt niet alleen voor de werving en selectie en het vergunningentraject; het keurmerk geeft ook aan dat intermediairs aandacht schenken aan de Nederlandse taalvaardigheid. Dat is van belang voor een goede communicatie met de cliënt of patiënt. Zorgbranches zullen hun leden adviseren om voor het aantrekken van buitenlandse medewerkers in zee te gaan met intermediairs die over een keurmerk beschikken. Bureaus die in aanmerking willen komen voor het keurmerk, betalen zelf voor de certificering van hun organisatie door TNO Certification. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.