Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNMG krijgt Arie Nieuwenhuijzen Kruseman als voorzitter

Arie Nieuwenhuijzen Kruseman is door de benoemingsadviescommissie unaniem voorgedragen als kandidaat voor het voorzitterschap van de KNMG. Het Federatiebestuur heeft de voordracht goedgekeurd. Als de Algemene Ledenvergadering op 2 september instemt, zal Kruseman naar verwachting op 1 januari 2009 officieel aantreden als de nieuwe voorzitter van de KNMG.
KNMG krijgt Arie Nieuwenhuijzen Kruseman als voorzitter

Kruseman (59) zal met zijn benoeming Peter Holland opvolgen bij De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Geneeskunst. Kruseman is internist-endocrinoloog verbonden aan het academisch ziekenhuis Maastricht en oud rector magnificus van de Universiteit Maastricht. Volgens Holland heeft Kruseman de goede combinatie van inhoudelijke (wetenschappelijke) en bestuurlijke kwaliteiten in zich om de functie uit te voeren.

Toezicht en advies

Holland wil, na bijna vijf jaar voorzitterschap van de KNMG, lid van de raad van bestuur van verschillende ziekenhuizen en praktiserend arts/gynaecoloog te zijn geweest, zich richten op advies, bemiddeling en raden van toezicht. Naast een eventuele adviesfunctie blijft Hollander lid van het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit dat toezicht uitoefend op het bestuur van de Radboud Universiteit Nijmegen en op het bestuur van het Universitair Medisch centrum St. Radboud. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

KNMG past richtlijn vrije artsenkeuze aan

KNMG wil niet aan tuchtrecht meebetalen

Bekijk wie is wie in de zorg >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.