Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koningin opent Domus Medica

Koningin Beatrix heeft gisteren in Utrecht de nieuwe Domus Medica geopend. Ook de burgemeester van Utrecht, Annie Brouwer en de Utrechtse commissaris van de Koningin Roel Robbertsen zetten de opening luister bij.

Het nieuwe ‘huis van organisaties van medische professies’ staat in Utrecht, hemelsbreed op enkele kilometers van het oude. Het geeft onderdak aan ruim dertig beroepsorganisaties in de zorg. Deze organisaties vertegenwoordigen ruim 80 procent van de artsen en ruim 90 procent van de verloskundigen in Nederland.

KNMG

Algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering van den Geneeskunst Paul Rijksen sprak het welkomstwoord uit voor een zaal van enkele honderden genodigden. Hij noemde de grotere behuizing waar meer zorgprofessionals elkaar kunnen ontmoeten een logische stap in de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg.

Peter Holland

KNMG voorzitter Peter Holland benadrukte in zijn speech de verantwoording die artsen hebben af te leggen naar patiënten. Hij zei ook dat medici beter met elkaar moeten communiceren en samenwerken.

Domus

Daarna onthulde Hare Majesteit een enorm, drie meter hoog houten beeld, genaamd ‘Domus’. Dit beeld stelt twee mensfiguren voor die tegenover elkaar in een huis zitten. (ZorgVisie-Carina van Aartsen)

Websites:

KNMG

De Orde van Medisch Specialisten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.