Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Laat hartpatiënten in ziekenhuis WK kijken’

Mark van Dorresteijn
Hartpatiënten moeten de mogelijkheid hebben om voetbal te kijken in het ziekenhuis, zodat zij snel kunnen worden geholpen als dat nodig is. Dat stelt een cardioloog voor uit het Atrium ziekenhuis in Heerlen.
'Laat hartpatiënten in ziekenhuis WK kijken'

Uit Duits onderzoek bleek dat tijdens het WK in 2006 vier keer zo veel mensen dan anders met hartproblemen in het ziekenhuis terecht waren gekomen. Een woordvoerder van het Atrium laat weten dat verschillende hartpatiënten de wedstrijd tegen Denemarken in het ziekenhuis hebben gekeken. “Zij waren al in het ziekenhuis en hebben van de mogelijkheid gebruikgemaakt om onder toezicht naar de wedstrijd te kijken.”

Onder toezicht wedstrijden kijken

De cardioloog denkt dat hartpatiënten meer baat kunnen hebben bij het toezicht naarmate Oranje verder opschuift in de rondes en de wedstrijden meer beladen worden. Daarom willen de cardiologen van het ziekenhuis een ruimte inrichten waar hartpatiënten onder toezicht naar de wedstrijden kunnen kijken. “Het management van Atrium beslist morgen over het plan van de cardiologen”, aldus de woordvoerder. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Oranje gips populair tijdens WK voetbal

Weblog: Over bankiers, voetballers en zorgprofessionals

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.