Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lang verlof voor zorgmedewerkers met kinderen

Redactie Zorgvisie
Zorgmedewerkers die stoppen met werken omdat ze kleine kinderen hebben, moeten groot zorgverlof kunnen krijgen. Dat vindt PvdA-staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken. Werknemers kunnen zo de relatie met hun oude werkgever behouden en tussentijds bijscholing krijgen om snel weer aan de slag te gaan.

Aboutaleb gaat dit idee bespreken met staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid. Zij hopen op deze manier zowel de personeelstekorten in de zorg aan te pakken als een blijvend verlies van veel goed opgeleide vrouwen voor de arbeidsmarkt tegen te gaan.

Terugkeerrecht

Aboutaleb heeft er begrip voor dat vrouwen helemaal stoppen met werken, zolang hun kinderen nog niet naar de basisschool gaan. Hij vindt dat ze na die circa vier jaar een soort terugkeerrecht moeten kunnen krijgen bij hun oude werkgever als zij hun bekwaamheden bijhouden tijdens het groot verlof. Nu stuiten herintreedsters vaak op problemen om weer aan de slag te komen, omdat hun kennis verouderd is. (ANP)

Lees ook:

Klink geeft 20 miljoen voor personeelstekort kraamzorg

Slechte zorg verpleeghuizen door personeelstekort

NVZ: ‘Personeelstekort valt wel mee’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.