Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LangeLand ziekenhuis vervangt rvt

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer heeft haar voltallige raad van toezicht vervangen.
LangeLand ziekenhuis vervangt rvt

Voorzitter van de nieuwe raad is Marianne Luyer, fractievoorzitter CDA Flevoland en directeur-eigenaar van MLI Interim-management. Als leden zijn verder benoemd:

  • Maarten le Clercq: is onder meer lid raad van toezicht van Spaarne Ziekenhuis. Voorheen was hij lid raad van bestuur van de Leidse en Utrechtse academische centra en bekleedde hij directiefuncties binnen Shell.
  • Rein Jan Hoekstra: jurist en voormalig topambtenaar. Hij was lid van de Raad van State en kabinetsinformateur. In 2010 was hij voorzitter van de commissie-Hoekstra die het functioneren van de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ) onder de loep nam bij de disfunctionerende medisch specialist Jansen Steur in het Medisch Spectrum Twente.
  • Lucas Kingma: hoofd en opleider van de afdeling radiologie van het UMC Groningen
  • Luigi van Leeuwen: oud-VVD-politicus. Hij was burgemeester van Capelle aan de IJssel, Zoetermeer en waarnemend burgemeester van Wassenaar.
  • Bram Munnik: heeft gewerkt in de bankensector. Richtte in 2007 Treasury Zorg op.

Reddingsplan LangeLand

Het LangeLand ziekenhuis verkeert in financiële problemen. Zorgverzekeraars hebben in 2011 een meerjarenovereenkomst opgezegd, waardoor de basis voor de groeistrategie wegviel. Er was geen financiële dekking meer voor uitgaven die al waren gedaan voor bouw en uitbreiding van het aantal medisch specialisten. Ook heeft het ziekenhuis moeite met de nieuwe regels voor jaarverslaglegging, waardoor vastgoed versneld moet worden afgeschreven. Het ziekenhuis onderhandelt met banken, verzekeraars en de andere ziekenhuizen van de A12-coöperatie (Bronovo Ziekenhuis in Den Haag, Medisch Centrum Haaglanden en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda) over een reddingsplan.

Bestuurswisseling LangeLand

In juni 2011 trad voorzitter raad van bestuur Paul Ansems terug. Anne Jonkman volgde hem op als interim-bestuurder. In juli trad Dirk Jan Verbeek toe als interim-bestuurder en in januari 2012 Max Visser. (Zorgvisie – Bart Kiers, copyright beeld: Clickflash Photography)

Meer nieuws

Afwaardering vastgoed nekt LangeLand

LangeLand wil bij A12-combinatie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.