Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laser Surgery blijft voorlopig gesloten

Mark van Dorresteijn
Minister Edith Schippers (VWS) heeft besloten dat privékliniek Laser Surgery in Haarlem de behandelingen en verrichtingen voorlopig nog niet mag hervatten. De minister achtte het niet aannemelijk dat de tekortkomingen op korte termijn verholpen zijn.
Laser Surgery blijft voorlopig gesloten

De termijn van de verlenging van het bevel is onbepaald: zodra de IGZ vaststelt dat de veiligheid en de kwaliteit van de zorg bij Laser Surgery weer aan de eisen voldoet, kan de kliniek de activiteiten hervatten.

‘Acuut gevaar’

Privékliniek Laser Surgery in Haarlem is sinds 20 november op bevel van de inspectie gesloten. De kliniek moest per direct stoppen met de behandeling van patiënten omdat er volgens de inspectie acuut gevaar was voor de veiligheid en gezondheid van patiënten.

Afspraken niet nakomen

Begin augustus van dit jaar was Laser Surgery al gesloten op bevel van de inspectie. Ook toen dreigde er acuut gevaar voor patiënten omdat er niet aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg werd voldaan. Op 19 september constateerde de inspectie dat de kliniek voldeed aan de randvoorwaarden voor verantwoorde zorg, waarop de kliniek op 24 september weer open mocht. Laser Surgery is een privékliniek waar cosmetische ingrepen zoals liposuctie, ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en haartransplantaties worden gedaan. Tijdens een onaangekondigd bezoek op 13 november constateerde de inspectie dat de bestuurder de met de inspectie gemaakte afspraken niet nakomt en dat er opnieuw acuut gevaar is voor de patiënten.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: IGZ)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.